Świąteczna Pensja Czekoladowa w Airport Hotel Okęcie

Kolejną czwartą Pensją Debiutantek (28 i 29 marca 2015 r.) był weekend obfitujący w aksamitny smak czekolady, intensywne zapachy i oszałamiające dawki endorfin. Debiutantki III edycji uczestniczyły w warsztatach "czekoladowych", zorganizowanych przez Airport Hotel Okęcie. Pod okiem Mistrza Czekolady Michała Iwaniuka, przygotowały: tartę czekoladową, sernik z białą czekoladą oraz desery tiramisu. Drugą kategorią były pralinki i trufle z przeróżnymi nadzieniami. Podczas finałowego poczęstunku zaproszeni goście (szanowne jury pod przewodnictwem pani dyr. generalnej hotelu - Elżbiety Nitsze) wyłonili zwycięzców w każdej z ww kategorii. Pierwsza drużyna w składzie:Paulina Bałecka, Anna-Maria Wiatrek, Paulina Malińska, Monika Siwińska oraz Agata Pawelec Dziewczęta stworzyły najsmaczniejsze ciasto deserowe- sernik z białą czekoladą. W kategorii Pralinki i Trufle zwycięską drużyną okazała się grupa UST( pralinek wypełnianych nadzieniem z wódką zubrówką) Drużynę tworzyły: Ewelina Liszczyk, Gabrysia Pawlak, Dominika Poźniakowska, Basia Krzyżewska, Wiktoria Rolewska i Maja Wójciak. Serdecznie podziękowania dla Mistrza Czekolady Michała Iwaniuka, który z radością dzielił się swoją ogromną wiedzą a także sprytnymi i przydatnymi w radami.

W niedzielę odbył się prawdziwy casting do sztuki, którą Debiutantki III zamierzają wystawić w czasie uroczystych obchodów Królewskiego Dnia Dziecka. Pod okiem reżyserki Anny Polarusz, wybrana została obsada baśni "Jednooczka, Dwuoczka i Trójoczka" braci Grimm.

Serdecznie dziękujemy Airport Hotel Okęcie za te cudowne chwile.

Sekretarz Pensji - Anna Mikołajewska

▲ Góra strony